Despre mine

AIKI-DOJO TIMISOARA ESTE O ORGANIZATIE NON PROFIT CE URMARESTE PROMOVAREA AIKIDO-ULUI CA ARTA MARTIALA. AIKIDO ESTE COMPUS ATAT DIN TEHNICI DE LUPTA CU MÂNA GOALA DAR SI DIN TEHNICI DE LUPTA CU ARME(SABIE, BASTON, CUTIT). AIKIDO CONSISTA ÎN A CONTROLA ATACURILE UNUI SAU MAI MULTOR ADVERSARI FARA A SE OPUNE CU FORTA. PRACTICANTII AU POSIBILITATEA DE A DESCOPERI IN AFARA DE O ARTA DE AUTOAPARARE EFICIENTA SI O PRACTICA FARA COMPETITIE CARE DUCE ÎNSPRE O VERITABILA ARTA DE A TRAI. DE ASEMENEA AIKIDO DEZVOLTA ÎNCREDEREA ÎN SINE, CONTROLUL PROPRIEI PERSOANE, STAREA DE SANATATE SI RELATII UMANE MAI BUNE CU TOT CE NE ÎNCONJOARA. TOATA LUMEA POATE PRACTICA, BARBATI SI FEMEI, COPII, TINERI SI ADULTI. NICI O APTITUDINE PARTICULARA NU ESTE NECESARA. ANTRENAMENTELE SE TIN ÎN ZILELE DE: MARTI SI JOI DE LA 19H30 LA 21H30 ÎN SALA DE SPORT A LICEULUI NIKOLAUS LENAU (LENAU MIC) DIN PIATA UNIRII NR. 7. INFORMATII SI ÎNSCRIERI LA NR DE TELEFON: 0729011275 VA ASTEPTAM.

luni, 9 aprilie 2012

KOSHINAGE

Printre tehnicile de aikido gasim si "Koshinage" sau aruncarea peste sold în traducere. Îmi amintesc ca, câtiva ani buni am considerat aceasta tehnica ca fiind foarte dificila. De fiecare data când lucram aceasta tehnica reuseam sa o execut doar când aveam parteneri mai înalti decat mine. Daca partenerul meu era mai scund atunci eram blocat. Atunci când am început sa practic aikido-ul pe care Shihan Morihiro Saito îl preda am reusit sa înteleg ca, de fapt kosinage nu este o tehnica dificila daca sunt respectate câteva unghi-uri bine stabilite.

Am gasit pe aikidojournal un manual scris de Morihiro Saito si  dedicat exclusiv acestei tehnici si care este republicat dupa 30 de ani. Stiu ca multi vor spune ca aikido nu se învata din carti si le dau dreptate dar, putem gasi în carti sfaturi bune de la maestri cu care nu am intrat în contact direct. Am publicat câteva pagini din aceasta carte cu speranta ca editorii nu se vor supara si sper ca prin aceasta sa ajut si alti practicanti de aikido ce au probleme în realizarea tehnicii Koshinage.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu