Despre mine

AIKI-DOJO TIMISOARA ESTE O ORGANIZATIE NON PROFIT CE URMARESTE PROMOVAREA AIKIDO-ULUI CA ARTA MARTIALA. AIKIDO ESTE COMPUS ATAT DIN TEHNICI DE LUPTA CU MÂNA GOALA DAR SI DIN TEHNICI DE LUPTA CU ARME(SABIE, BASTON, CUTIT). AIKIDO CONSISTA ÎN A CONTROLA ATACURILE UNUI SAU MAI MULTOR ADVERSARI FARA A SE OPUNE CU FORTA. PRACTICANTII AU POSIBILITATEA DE A DESCOPERI IN AFARA DE O ARTA DE AUTOAPARARE EFICIENTA SI O PRACTICA FARA COMPETITIE CARE DUCE ÎNSPRE O VERITABILA ARTA DE A TRAI. DE ASEMENEA AIKIDO DEZVOLTA ÎNCREDEREA ÎN SINE, CONTROLUL PROPRIEI PERSOANE, STAREA DE SANATATE SI RELATII UMANE MAI BUNE CU TOT CE NE ÎNCONJOARA. TOATA LUMEA POATE PRACTICA, BARBATI SI FEMEI, COPII, TINERI SI ADULTI. NICI O APTITUDINE PARTICULARA NU ESTE NECESARA. ANTRENAMENTELE SE TIN ÎN ZILELE DE: MARTI SI JOI DE LA 19H30 LA 21H30 ÎN SALA DE SPORT A LICEULUI NIKOLAUS LENAU (LENAU MIC) DIN PIATA UNIRII NR. 7. INFORMATII SI ÎNSCRIERI LA NR DE TELEFON: 0729011275 VA ASTEPTAM.

miercuri, 9 ianuarie 2013

Aiki-Ken, Aiki-Jo

Incepand din 2013 am introdus un curs de arme in cadrul scolii noastre de Aikido. Aiki-Ken si Aiki-Jo asa cum sunt ele cunoscute fac parte integrala din practica cotidiana de Aikido.

Este cunoscuta o fraza lasata de Morihiro Saito Shihan in legatura cu lucrul armelor in Aikido atunci cand a fost intrebat cat la suta din Aikido reprezinta lucrul cu armele. El a raspuns: " Tai-Jutsu 33%, Aiki-Ken 33%, Aiki-Jo 33% plus persoana care practica = 100%"

Mai jos am postat cateva filmulete cu practica armelor in cadrul FUNDAMENTAL AIKIDO ASSOCIATION, asa cum Sensei Daniel TOUTAIN ne-o preda noua, asa cum el a invatat de la Sensei Morihiro SAITO care la randul sau a invatat direct de la O-Sensei MORIHEI UESHIBA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu