Despre mine

AIKI-DOJO TIMISOARA ESTE O ORGANIZATIE NON PROFIT CE URMARESTE PROMOVAREA AIKIDO-ULUI CA ARTA MARTIALA. AIKIDO ESTE COMPUS ATAT DIN TEHNICI DE LUPTA CU MÂNA GOALA DAR SI DIN TEHNICI DE LUPTA CU ARME(SABIE, BASTON, CUTIT). AIKIDO CONSISTA ÎN A CONTROLA ATACURILE UNUI SAU MAI MULTOR ADVERSARI FARA A SE OPUNE CU FORTA. PRACTICANTII AU POSIBILITATEA DE A DESCOPERI IN AFARA DE O ARTA DE AUTOAPARARE EFICIENTA SI O PRACTICA FARA COMPETITIE CARE DUCE ÎNSPRE O VERITABILA ARTA DE A TRAI. DE ASEMENEA AIKIDO DEZVOLTA ÎNCREDEREA ÎN SINE, CONTROLUL PROPRIEI PERSOANE, STAREA DE SANATATE SI RELATII UMANE MAI BUNE CU TOT CE NE ÎNCONJOARA. TOATA LUMEA POATE PRACTICA, BARBATI SI FEMEI, COPII, TINERI SI ADULTI. NICI O APTITUDINE PARTICULARA NU ESTE NECESARA. ANTRENAMENTELE SE TIN ÎN ZILELE DE: MARTI SI JOI DE LA 19H30 LA 21H30 ÎN SALA DE SPORT A LICEULUI NIKOLAUS LENAU (LENAU MIC) DIN PIATA UNIRII NR. 7. INFORMATII SI ÎNSCRIERI LA NR DE TELEFON: 0729011275 VA ASTEPTAM.

miercuri, 21 martie 2012

Stagiu uchi-deshi Aywaille (BELGIA) 2012











În perioada 27.02.2012-04.03.2012 a avut loc în Belgia un stagiu uchi-deshi condus de Sensei Daniel TOUTAIN 6 Dan elev al celebrului Shihan Morihiro SAITO.
Stagiul a fost organizat de SAKURA DOJO prin domnii Carlo VAN PARIS si Michel CLOSE doua persoane împatimite de Aikido care prin mijloace financiare proprii au construit un Dojo dotat cu spatii de cazare si masa pentru practicantii de aikido ce vor sa se perfectioneze alaturi de maestrii lor. Ca model au fost luate celebrele stagii uchi-deshi organizate de catre Morihiro SAITO în celebrul Dojo de la Iwama. La stagiul la care am participat am avut colegi din Franta, Belgia, Elvetia, Chile, Maroc, Turcia. Programul stagiului cuprindea o ora de meditatie plus suburi în fiecare dimineata iar pe durata zilei s-au mai desfasurat 2 antrenamente de cate 2 ore de bukiwaza(arme) si taijutsu(tehnici cu mâna goala). Sensei Daniel TOUTAIN insista pe utilizarea soldurilor si coborarea centrului de greutate lucru ce permite relaxarea umerilor si astfel tehnica devine foarte eficienta si nu este necesara utilizarea fortei. S-au lucrat cele 7 suburi de ken, cele 20 suburi de jo, kata de 31 cu si fara partener, primele 3 kumitachi cu cateva tehnici henka(finalizari deferite de tehnica de baza), primele 5 kumijo plus cateva henka potrivite cu acestea în bukiwaza, iar în taijutsu s-au lucrat toate tehnicile de fixare de la ikkyo, nikkyo, sankyo, yonkyo si diferite tehnici de proiectare din mai multe situatii de atac. Tehnicile abordate au fost lucrate atat kihon( atunci cand practicantul se lasa prins), dar si ki no nagare(practicantul nu se mai lasa prins). În ultimele 2 zile de stagiu a fost invitat sa predea si Shihan Paolo CORALLINI 7 Dan Aikikai unul dintre cei mai cunoscuti elevi ai lui Morihiro SAITO din Europa. Shihan Corallini ne-a încantat prin pedagogia aratata si prin cunostintele tehnice mostenite de la Morihiro SAITO la care facea referire în toate momentele.
Nu au lipsit povestile si amintirile din perioadele pe care Sensei TOUTAIN si Shihan CORALLINI le-au petrecut ca uchi-deshi la Iwama. Shihan CORALLINI si Sensei TOUTAIN s-au reîntalnit dupa 10 ani si si-au propus sa mai organizeze stagii împreuna, stagii numite „Stagii ale Prieteniei” pentru a pastra si oferi si altora mostenirea tehnica si umana a mentorului lor Shihan Morihiro SAITO.
Le multumesc pe aceasta cale celor doi profesori, Sensei TOUTAIN si Shihan CORALLINI, organizatorilor Carlo Van PARIS si Michel CLOSE precum si tuturor colegilor de antrenamente ce mi-au permis sa ma antrenez si cu care am împartit o perioada de viata în colectivitate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu