Despre mine

AIKI-DOJO TIMISOARA ESTE O ORGANIZATIE NON PROFIT CE URMARESTE PROMOVAREA AIKIDO-ULUI CA ARTA MARTIALA. AIKIDO ESTE COMPUS ATAT DIN TEHNICI DE LUPTA CU MÂNA GOALA DAR SI DIN TEHNICI DE LUPTA CU ARME(SABIE, BASTON, CUTIT). AIKIDO CONSISTA ÎN A CONTROLA ATACURILE UNUI SAU MAI MULTOR ADVERSARI FARA A SE OPUNE CU FORTA. PRACTICANTII AU POSIBILITATEA DE A DESCOPERI IN AFARA DE O ARTA DE AUTOAPARARE EFICIENTA SI O PRACTICA FARA COMPETITIE CARE DUCE ÎNSPRE O VERITABILA ARTA DE A TRAI. DE ASEMENEA AIKIDO DEZVOLTA ÎNCREDEREA ÎN SINE, CONTROLUL PROPRIEI PERSOANE, STAREA DE SANATATE SI RELATII UMANE MAI BUNE CU TOT CE NE ÎNCONJOARA. TOATA LUMEA POATE PRACTICA, BARBATI SI FEMEI, COPII, TINERI SI ADULTI. NICI O APTITUDINE PARTICULARA NU ESTE NECESARA. ANTRENAMENTELE SE TIN ÎN ZILELE DE: MARTI SI JOI DE LA 19H30 LA 21H30 ÎN SALA DE SPORT A LICEULUI NIKOLAUS LENAU (LENAU MIC) DIN PIATA UNIRII NR. 7. INFORMATII SI ÎNSCRIERI LA NR DE TELEFON: 0729011275 VA ASTEPTAM.

miercuri, 21 martie 2012

Cum a fost creata FAA(FUNDAMENTAL AIKIDO ASSOCIATION)



În Franta , Daniel TOUTAIN Sensei, responsabil al Iwama Ryu International Academy(numele scolii lui Daniel Toutain), a plecat în creearea acestei asociatii de la o constatare simpla: lipsa de suport oferita de federatiile franceze de aikido cluburilor afiliate la Iwama Ryu. Sensei Daniel dorea de asemenea a-si consacara timpul practicii si învatarii Aikido-ului dar îi lipsea posibilitatea de a ocoli sarcinile administrative cu care îl încarca organizatia sa.
D-ul Carlo Van Parys unul dintre cei mai vechi elevi ai lui Daniel Toutain i-a propus acestuia un proiect de crere a unei asociatii ce are ca scop conservarea si raspandirea aikido-ului mostenit de Morihiro Saito de la O-Sensei. În aceasta noua asociatie Daniel Toutain Sensei este plasat natural ca director tehnic si are sustinerea de care are nevoie bineînteles, în plan logistic si administrativ. Si uite asa sa nascut FUNDAMENTAL AIKIDO ASSOCIATION(FAA).

Functionând pe baza de voluntariat, vocatia asociatiei este de a conserva si raspândi învatamintele lui Morihiro SAITO Shihan, învataminte ce le-a primit timp de 23 de ani de la însusi O-SENSEI Morihei UESHIBA fondatorul Aikido-ului, de a respecta eticheta si deontologia pledata de Daniel TOUTAIN SENSEI si de a se deschide catre toate cluburile, federatiile, asociatiile sau organizatiile dornice de a urma învataturile lui Morihiro SAITO SHIHAN.

Asociatia traieste pe baza cotizatiilor periodice ce permit de exemplu: sa asigure costurile functionarii, de a furniza suport logistic si administrativ în functionarea unor dojo-uri si în organizarea de stagii.

FAA a fost creata în spiritul împartirii si dechiderii permitând afilierea de dojo-uri la nivel mondial. Belgia si Franta sunt într-o masura tarile pilot ale creeri acestei asociatii.

 Asa cum este normal FAA avea nevoie si de un sediu. D-ul Michel CLOSE dojo cho la Sakura Dojo din Belgia s-a oferit sa gazduiasca FAA în dojo-ul sau si astfel Sakura Dojo din Aywaville(Belgia) este Dojo-ul central al FAA si în acelasi timp devine o scoala rezidentiala unde pot fii gazduiti elevii veniti din toata lumea dupa modelul „uchi-deshi” de la Iwama.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu